Bestuurder wordt onwel en crasht tegen poort

© rdl

Een auto met aan het stuur een 71-jarige man uit Lede botste dinsdag rond 13 uur tegen een betonpaal en een ijzeren poort in de Reymeerstraat in Lede. De man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, zijn vrouw raakte lichtgewond.

Rudi De Koker

Het ongeval gebeurde even voorbij de Smesweg, richting Psychiatrisch Centrum. De auto, een Mercedes, kwam uit de richting van het centrum. “Ik zag de wagen eerst bijna tegen een geparkeerde blauwe auto belanden, waarna hij zigzaggend de weg vervolgde”, vertelt een omwonende. “Plots reed hij met grotere snelheid recht tegen de poort van een woning aan de overkant. Ik denk dat de bestuurder iets gekregen heeft.”

Gilles Lacant uit Smetlede, kapitein bij de Aalsterse brandweer, passeerde toevallig en verwittigde meteen zijn collega’s. Politie en brandweer sloten de rijbaan af tot aan de kruispunt Grote Kapellelaan en Damstraat.

Volgens de hulpdiensten, die bestuurder Etienne J. uit Lede uit zijn auto moesten bevrijden, is de man zo goed als zeker onwel geworden achter het stuur.

Hevige klap

“Zijn voet zat gekneld en bloedde. Ook aan zijn hoofd had hij een wonde”, zegt Paul Van der Vurst, de eigenaar van de woning aan de Reymeerstraat waartegen de auto terecht kwam. “Ik hoorde plots een hevige knal en dacht dat er ergens een zwaar vat van een vrachtwagen was gevallen. Maar toen ik buiten kwam, zag ik de ravage: de auto die helemaal ingedeukt was en mijn poort die plat op de grond lag. De betonpaal was geknakt en de brokstukken van de muur lagen her en der verspreid. Het moet een hevige klap zijn geweest.”

Het mugteam van Aalst was meteen ter plaatse, net als de ziekenwagen van Aalst en Wichelen. De vrouw van de bestuurder werd naar het ASZ overgebracht. De man werd nog een tijd ter plaatse verzorgd, dinsdagavond verkeerde hij nog steeds in levensgevaar. Zijn vrouw was lichtgewond.

“Rond 15.15 was de weg opnieuw vrij, nadat de poort was verwijderd, samen met de brokstukken en de olie die op de straat waren terechtgekomen”, zegt luitenant Peter Dreelinck van de brandweerpost Lede.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen