Trump vroeg de Republikeinen om op Moore te stemmen.
Volledig scherm
Trump vroeg de Republikeinen om op Moore te stemmen. © AP

Roy Moores nederlaag toont de grens van politiek à la Trump

We moeten niet te licht over de verrassende nederlaag van Roy Moore gaan, blijkt uit de analyses in de media. De omstreden Republikeinse kandidaat moest het vannacht in de senaatsverkiezing in de staat Alabama afleggen tegen de Democraat Doug Jones. Voor Richard Wolffe van The Guardian lijkt daarmee de grens van Trumps manier van aan politiek doen bereikt. Ook de New York Times spreekt klare taal en noemt Donald Trump en Steve Bannon "politiek impotent". Zij steunden Moore onvoorwaardelijk. Volgens Sky News zullen de Democraten nu een stevige boost krijgen.

88 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Niets met Trump te maken? Terwijl Moore zelf zei: "een stem voor mij is een stem voor Trump"?
  • Em Ve

    6 jaar geleden
    Niets met Trump te maken! Gewoon een slecht moment gezien de heksenjacht op grensoverschrijdend gedrag bij celebs! Een paar maand eerder en hij had gewonnen.
  • Marc Haaren

    6 jaar geleden
    Dank zij de pers, en heeft niets met Trump te maken, maar zodanig bekladden van Moore, zwarter kon hij niet gemaakt zijn door de media, en dan doen ze nog of ze overtuigend gewonnen zijn. T kon amper nipter.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    ik voorspel bij de volgende verkiezingen een grote winst voor de republikeinen , en daar gaan valse beschuldigingen , illegalen en dubbele stemmers niets aan kunnen veranderen . de rest van amerika heeft wel door dat er vals word gespeeld
  • Fre Goethals

    6 jaar geleden
    als een soort oorlogszet tegen het democratisch etablissement bedoelt men waarschijnlijk in dit artikel? Waarom zou bannon en trump tegen hun eigen partij een oorlogszet voeren?