© BELGA

4x100m-meisjes krijgen vrijdag (eindelijk) hun verdiende gouden medaille

Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo, Olivia Borlée en Hanna Mariën mogen zich opmaken voor een feestje: vrijdag krijgen ze eindelijk een échte gouden medaille voor hun zege in de finale van de 4x100 meter op de Olympische Spelen in Peking, nadat de Russische dames (acht jaar na datum) geschorst werden wegens dopinggebruik.

hjb, jvh

De Russische atletiekfederatie kon tot vandaag beroep aantekenen tegen de beslissing van het IOC om de zege van de Russische atletes in Peking te schrappen, en toe te kennen aan het Belgische viertal Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo, Olivia Borlée en Hanna Mariën. Ze deden dat echter niet, waardoor de beslissing nu definitief is: de Belgische meisjes staan in de geschiedenisboeken als snelste kwartet van de Olympische Spelen in Peking.

Vrijdag krijgen onze landgenotes hun verdiende gouden medaille. Het gaat weliswaar niet om de medailles die acht jaar geleden werden uitgereikt aan de betrapte Yuliya Chermoshanskaya en haar drie collega's, want die zijn de Russische dames naar eigen zeggen "kwijt". Het gaat echter wel om officiele medailles, die het IOC nog in stock had.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek