Het moment waarop afbraak reuzenrad misgaat: arbeider hangt vast en valt

Bij de afbraak van een reuzenrad in Nieuwpoort zijn twee arbeiders gewond geraakt. Volgens de brandweer viel één van hen vier meter naar beneden.

jva

Op videobeelden is te zien hoe de twee arbeiders nog op het half afgebroken rad zitten, terwijl het gevaarte heen en weer slingert. De eerste werknemer, een 28-jarige Nederlander, viel tussen twee metalen spaken en raakte klem. Hij liep zware verwondingen op aan zijn ribben, boven- en onderlichaam, maar verkeerde niet in levensgevaar. Het tweede slachtoffer, een 30-jarige Roemeen, kwam er vanaf met een kwetsuur aan de schouder.

Beide mannen werden bevrijd door para's. De militairen waren in de buurt voor een oefening en kwamen nog voor de hulpdiensten ter plaatse. De slachtoffers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis van Veurne. Het parket stelt een deskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Grootste rad van Europa

Het arbeidsauditoraat stelde een technisch expert aan om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Daarnaast werd ook een veiligheidsdeskundige aangesteld. Op het eerste zicht werd er geen technisch defect vastgesteld. Mogelijk is de afbraak van het reuzenrad op een onorthodoxe manier gebeurd, maar dat onderzoeken de deskundigen.

Het reuzenrad stond de hele zomer opgesteld op het Loodswezenplein in Nieuwpoort als attractie voor de toeristen aan de kust. Het bijna zestig meter hoge Roue de Paris, het grootste reuzenrad van Europa, stond jarenlang in Parijs opgesteld. Vorig jaar werd het opgekocht door een Vlaamse foorkramer, sindsdien reist het rad het hele land door.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen