AFP
Volledig scherm
© AFP

We zijn wereldkampioen lichtvervuiling en volgens de NY Times profiteren niet alleen onze snelwegen daarvan

De Franse astronaut Thomas Pesquet postte in mei een prachtige foto vanuit de ruimte, waarop ons land nog maar eens helder verlicht te zien was. We staan al veel langer bekend om onze overvloedige straatverlichting, maar in een uitgebreid stuk vraagt nu ook The New York Times zich af: "Waarom?"

118 reacties

  • serge berat

    6 jaar geleden
    ach, dat is toch geen nieuws. dat ze in de VS verbaasd opkijken, tja, de hele wereld kijkt verbaasd als ze onze politieke elite bezig zien (behalve in N-Korea). In belgie doe je aan politiek uit geldgewin zonder enige vorm van het opnemen van verantwoordelijkheid.
  • willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    Dus het gaat om het slijk der aarde centjes , en de hardwerkende Vlaming en waal maar zweten.
  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Op sommige plaatsen staan de palen gewoon belachelijk dicht op elkaar, om en om een weghalen zou niemand last van hebben, maar ook in de nacht op de autowegen enkel aan op en afritten licht en in de woonwijken enkel bij de kruisingen voldoet prima! Van de gewone burger wordt verwacht (lees: geëist) dat we energie besparen, maar de overheid verkwist er maar op los!
  • yvan gilis

    6 jaar geleden
    eigenlijk kost de verlichting op de baan niets stroom is er ook s'nachts de centrales draaien dag en nacht en je kunt het niet in een blikkentrommel doen
  • Jan Vanstraat

    6 jaar geleden
    Plaats om de x andere paal langs de snelwegen een kleine verticale windmolen en schakel over op led verlichting . Er kan zelfs met batterij gewerkt worden. Het netwerk is er en de structuur is er . Enkel zulk design uitwerken als project . Lost zeer veel problemen tergelijk op terwijl de veiligheid stand houd ... origineel diende de lichten langs de autobaan om de wisselende belasting op te vangen van de kerncentrales zelf... stof tot nadenken , niet zomaar afbreken ... .