.
Volledig scherm
. © anp

Mensen van vreemde origine blijven met achterstand kampen op Belgische arbeidsmarkt

WerkMensen van vreemde origine blijven met een zware achterstand kampen op de Belgische arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de jongste socio-economische monitor van de FOD Werkgelegenheid en Unia, de derde in zijn soort die de situatie tot 2014 belicht. Nergens in Europa is de achterstand van personen van vreemde origine zo groot als in België. Bovendien blijkt dat een betere opleiding de jobkansen wel vergroot, maar de hardnekkige ongelijkheden niet wegneemt.

40 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Nog maar weinig Chinezen tegengekomen zonder werk.
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    De politiek heeft aan deze hele situatie grote schuld maar dat zullen ze niet bekennen of ja , schoorvoetend. Bij ons werken verschillende allochtonen , jonge mensen , leergierig , goed onze taal beheersen ,toffe collega's. Als je wilt werken en je wilt je integreren is het geen probleem volgens mij of maak je toch meer kans dan iemand die zicht niet wilt integreren. Mensen krijgen bij ons alle kansen , alle mensen gelijk welke religie , geaardheid , nationaliteit , .... .
  • jean-pierre rejek

    6 jaar geleden
    op de arbeidsmarkt staan ze vanachter maar bij het ocmw aan de voorste rij .
  • Dany Herman

    6 jaar geleden
    Met werken verdien je niets en later krijg je ook niets zelfs het armen huis ( lees rusthuis)kun je niet betalen terwijl meer dan de helft van uw inkomen gaat met een grote bocht terug naar werkgever
  • lieve vanderstraeten

    6 jaar geleden
    Vele spreken onze taal niet, en de cultuur die hier is willen ze ook niet aannemen. Waar ligt dan de fout? Naar school gaan vinden ze ook niet nodig, en waarom werken als ge bijna evenveel krijgt om niet te werken.