Basisschool de Verre Kijker in Bekkevoort
Volledig scherm
Basisschool de Verre Kijker in Bekkevoort © Bollen

School in Bekkevoort neemt opvallende maatregel: wie met de auto naar school komt, moet nablijven

Wie met de auto naar school komt, moet nablijven. Zo wil de gemeente Bekkevoort alle leerlingen van haar basisschool stimuleren om met de fiets te komen. “De kinderen die met de fiets en de bus gekomen zijn, mogen na het laatste belsignaal als eerste vertrekken”, zegt schepen van Onderwijs Benny Reviers (sp.a.). 

146 reacties

  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Komen leerkrachten ook met de fiets? Of mogen zij wel met de wagen naar school komen? Want meestal blijven leerkrachten ook geen 5 minuutjes langer dan nodig.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Ach, die kindjes moeten 5 minuten langer wachten om te vertrekken, en de boel ontploft. Het is simpelweg een maatregel om in goede orde iedereen te laten vertrekken, en daarom word er in beurten vertrokken. Simpel en een goede oplossing.
  • robert dumortier

    6 jaar geleden
    Ze maken van scholen kampen dat is weer een formiedaal idee.
  • jos hurkmans

    6 jaar geleden
    Niemand heeft te bepalen hoe een kind naar school gaat en zeker niet laten na blijven voor zo een idiote regel Weer politiek idee zeker,dan kan je niets anders dan idiote onzin verwachten
  • D. Vandegoede

    6 jaar geleden
    Dat is dezelfde school die enkele jaren geleden een half 6de studiejaar zag vertrekken naar andere scholen in Diest omdat ze de ouders wilden verplichten naar hun pijpen te dansen. Niet veel bijgeleerd, Leen?