Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Vandeurzen nuanceert piek in kostprijs rusthuis: "Naar dagprijs kijken"

Volgens Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) is de rusthuisbarometer van de Socialistische Mutualiteiten gebaseerd op "een selectieve steekproef van facturen". Daarnaast benadrukt Vandeurzen dat de Vlaamse regering al fors geïnvesteerd heeft in bijkomende capaciteit en dat er sinds 2014 ook 101 miljoen euro is vrijgemaakt om de stijgende zorgzwaarte van de rusthuisbewoners op te vangen. 

36 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Vreemd dat in ons land overal een andere prijs gehanteerd word een dagprijs die soms met honderden Euro's overschreden word natuurlijk vergat men de bijkomende kosten te vermelden die net zoals in het hospitaal bij een kamer alleen soms de pan uit swingen maar waarom kan onder de norm van gezinshereniging dit bedrag wel volledig betaald worden door de staat ? nooit bijgedragen maar toch verzorging en dan is men verwonderd !
  • Jens Vranckx

    6 jaar geleden
    Ouderen kunnen ook intrekken bij hun kinderen, in veel landen wordt dit gedaan en het helpt alleen maar de druk op de maatschappij te minderen.
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    ja dan vallen er veel kosten voor de instelling weg, een oplossing, een groepspraktijk van artsen, zou reeds kosten besparend zijn.
  • Nele De spiegeleer

    6 jaar geleden
    Schandalig. U bent geen minister van het volk.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Oh ja, per dag is goedkoper dan per maand natuurlijk ! Dat we daar zelf niet opgekomen zijn ...