BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Nog geen standpunt van Vlaamse regering over energiepact

PolitiekDe Vlaamse regering heeft nog geen officieel standpunt ingenomen over het interfederale energiepact. Er ligt een "visienota" van de vier energieministers op tafel, maar de Vlaamse regering moet zich nog over die tekst buigen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) woensdag in het Vlaams Parlement gezegd bij aanvang van het actualiteitsdebat over het energiepact. De oppositie is niet te spreken over het uitblijven van een duidelijk standpunt van de Vlaamse regering.

35 reacties

  • Reginald Sanders

    6 jaar geleden
    Iedereen hier terug tegen NVA, iedereen die de kerncentrales weg wilt OK maar als er geen alternatief is ben ik niet bereid tot het betalen van zeer dure ingevoerde energie. Wie zijn schuld zal het dan zijn als de factuur met 50% omhoog gaat!!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Tommelein heeft gewoon de lijdensweg verlengd onder druk van de linkse chantage, in het vooruitzicht van volgend jaar. De Freya-factuur zal niet verdampen. Miskleunen van vroeger worden terug wat verder in de toekomst uitgesmeerd. Ik had gehoopt op een kordater instelling van Open vLD.
  • chris van de velde

    6 jaar geleden
    Dit is FEDERALE materie. De Vlaamse praatbarak heft nogmaals veel tijd verspild aan dit thema! Zet allemaal de casetterecorder op en speel de tape opnieuw en opnieuw en opnieuw...
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    4 energieminsters en 4 regeringen moeten dat gaan beslissen met voor de verandering de nva die weer gaat dwarsliggen. Met andere woorden ze zijn weer enkele maanden zoet om ruzie te maken .
  • Ronny Ooijen

    6 jaar geleden
    jes jespers,hoe kan je de stroombevoorrading garanderen als de kerncentrales nu al regelmatig stil liggen (nee,ik heb het niet over onderhoud)?Wat geeft dat tegen 2025?Ze hadden reeds moeten beginnen met de bouw van nieuwe thorium kerncentrales.Zowel de vorige als de huidige regeringen.Opnieuw nul de botten met hun kracht van verandering.