Miss moet haar kroontje afgeven na “kritiek op kandidates en comité” in Facebook-video

© YouTube

Marine Toussaint zal de provincie Luxemburg dan toch niet vertegenwoordigen op de komende editie van Miss België. De Waalse blondine werd vorige week nog verkozen tot Miss Luxemburg, maar moet haar kroontje alweer afgeven. Volgens organisatrice Darline Devos haalde ze op Facebook immers zo hard uit dat ze absoluut geen voorbeeld is voor de jeugd. Volgens haar papa is het een pure strijd tussen Vlamingen en Walen.

De video die in het verkeerde keelgat schoot bij Miss België-organisatrice Darline Devos, werd al gemaakt op de avond van de titeluitreiking zelf, op 30 augustus. Volgens de papa van Marine trok zijn dochter na ontvangst van het kroontje naar huis. Daar maakten zij en een vriendinnetje een live video op Facebook, klinkt het.

Amper een paar uur later werd op de site van Radio 7FM, waarvan provinciaal voorzitter van Miss België Raphaël Warny toevallig ook directeur van is, geschreven dat Marine Toussaint haar titel weer moest inleveren. Volgens het comité had Toussaint immers verschillende regels overtreden. “Een miss moet een voorbeeld zijn voor de jeugd, moet belangrijke waarden zoals respect en etiquette uitdragen en op een waardige manier de provincie vertegenwoordigen. Belangrijke punten waar Toussaint in gefaald is”, klonk het. Concreet wordt haar verweten dat ze in haar live video kritiek heeft geuit op andere kandidaten, andere provincies, op de wedstrijd en het comité.

Communautaire beslissing”

De ex-Miss Luxemburg wil voorlopig niet reageren, maar volgens haar vader zijn de uitspraken volledig uit hun context gerukt. “Ze verwijten haar dat de video te zien was op haar officiële Miss-pagina, maar het ging om haar privéprofiel. Bovendien heeft ze nooit kritiek geuit op de wedstrijd of het comité.”

De man niet alleen kwaad dat zijn dochter haar kroontje moet afgeven, maar ook omdat ze niet de kans krijgt zich te verdedigen. “Tot twee keer toe hebben we een afspraak gevraagd met mevrouw Devos, maar dat wordt ons geweigerd. Er wordt ons zelfs een boete van 1.000 euro aangerekend. Ik dacht dat je in België onschuldig bent tot het tegendeel wordt bewezen? Wacht maar, we gaan niet zomaar over ons heen laten lopen. Dit is nog maar eens een probleem tussen de Vlamingen en de Walen”, aldus de papa van Marine.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen