© PPG

Kasteel Het Goed Storms na jaar opnieuw te koop

Het kasteel van het zogenaamde goed Storms in de Steenstraat in Geetbets staat opnieuw te koop. Leen Verjans van Group Machiels uit Hasselt kocht het pas vorig jaar en gaat nu alweer op zoek naar een nieuwe koper. “Ik kocht het als een investering”, zegt ze.

Raf VANMECHELEN/Paul PANS

De zakenvrouw kocht het goed vorig jaar via een openbare verkoop voor 1.050.000 euro. De verloederde tuin werd meteen aangepakt. “Nu gaan we de binnenkant renoveren. We zien het als investering”, zei Verjans, echtgenote van Louis Machiels uit Hasselt, toen in onze krant. Een definitieve bestemming had de eigenares toen nog niet voor ogen.

De vorige eigenaar had wel grote plannen, maar die werden nooit helemaal gerealiseerd. Het kasteel op de hoek van de Oudestraat met de Steenstraat, in de volksmond gekend als 'het goed Storms', dateert uit 1820. “We hebben altijd gezegd dat we niet van plan waren om er zelf te gaan wonen. De tijd is nu rijp om het pand weer in de markt te zetten. De bedoeling is natuurlijk om het te verkopen met een meerwaarde. Dat het om zo’n gekend goed gaat, maakt het misschien wat specialer, maar eigenlijk is het een transactie zoals er dagelijks gebeuren.”

Ondertussen werd al het groen onderhouden door een tuinman en is ook het zwembad aangepakt. Er kwam onlangs nog een deel van een hoge boom terecht op het gerenoveerde gebouw aan de Oudestraat, dat deel uitmaakt van het kasteeldomein. Brandweerlui moesten uitrukken met een ladderwagen om de takken te verzagen en de weggewaaide pannen te ruimen. “De verzekering heeft het licht nu op groen gezet om alles te herstellen”, aldus Leen Verjans. “De eigendom is dan weer perfect in orde voor de nieuwe eigenaar.”

Publiek

Burgemeester Jo Roggen (Open Vld) maakt zich naar eigen zeggen niet meteen zorgen over de toekomst van het kasteel. “Maar ik hoop wel dat er nu een eigenaar komt die effectief wat aanvangt met dit pareltje”, zegt hij. “Ideaal zou zijn als het enkele keren per jaar wordt opengesteld voor het publiek. Het is natuurlijk een uithangbord dat midden in onze dorpskern ligt en met het vele groen en het achterliggende park heeft het veel mogelijkheden. Er zijn al enkele mensen op het gemeentehuis inlichtingen komen inwinnen over de mogelijkheden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer