Alweer mist bestuurder bocht en ramt huis: “Al de zoveelste keer koekenbak”

© rdl

Nadat hij een bocht had gemist, crashte de bestuurder van een Renault gisteren rond 19.30 uur tegen een huis in de Kortenhoekstraat in Hofstade. De klap was zo hevig dat de brandweer van Lede de woning moest stutten. Het is al het zoveelste gelijkaardig incident in de straat.

Rudi De Koker

De Renault kwam uit de richting van de Steenstraat en reed naar het centrum van Hofstade. Even voorbij de bocht aan het kapelletje reed de man – naar verluidt een vijftiger – rechts van de weg tegen de woning van de familie Van der Meirsch. “Ik zat net mijn huiswerk te maken toen ik de enorme klap hoorde”, vertelt zoon Cédric, student tuinbouwkunde. Vader Fréderic was net even aan het rusten in de zetel. “Ik dacht eerst dat er twee auto's tegen elkaar gereden waren, zo hevig was het gedreun. Maar toen ik naar buiten rende, zag ik dat de man tegen onze gevel was beland”, zegt hij.

Het resultaat is een diepe, verticale scheur over ruim anderhalve meter. “Maar ook de steunbalk binnenin is geraakt”, zegt luitenant Peter Dreelinck van brandweerpost Lede. “Er is dus gevaar voor instorting.” De brandweerlui hadden heel wat werk om de gevel te stutten.

Drie gewonden

In de auto zaten naast de bestuurder nog een jonge vrouw en een jonge man. Alle drie werden ze door de mug naar het ziekenhuis overgebracht, naar verluidt met lichte verwondingen. Naar de jonge vrouw aan een omwonende vertelde, zou de chauffeur zijn bocht hebben gemist.

“Het is hier al de zoveelste keer koekenbak”, vertellen de buren. “In de woning naast ons is er al binnengereden, ook bij de genoemde overburen was het enkele jaren geleden al prijs, net als bij die mensen hier een paar huizen verder.”

Dat er veel te snel gereden wordt op deze drukke weg, is dan ook de algemene klacht. “En wat verder is er dan nog een schooltje (gemeenteschool ‘t Hofje, nvdr.) Volgende week gaan enkele buurtbewoners praten met schepen Dylan Casaer (SD&P)”, klinkt het. “Hier moet dringend iets gebeuren. Ofwel komt er een snelheidsbeperking ofwel voldoende wegmarkeringen, maar zo kan het niet verder.

“Nog een geluk dat ik mijn auto niet binnen had geparkeerd”, besluit Frederic. “Hij is pas zes maanden oud. Anders was hij er misschien ook aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen