Opkikker nodig? Van deze koffie met spruitjessmaak ben je meteen klaarwakker
De kans dat je om dit uur nog de slaap uit je ogen wrijft, is ongetwijfeld vrij groot, zelfs als je ondertussen al een koffie of twee achter de kiezen hebt. Al durven we wedden dat je van deze koffie wél meteen wakker schiet: de Nederlandse televisiekok Pierre Wind komt namelijk met koffie met groente- en fruitsmaak. Eerlijk waar.
Heb je soms zin in spruitjes, maar ook in koffie? Of lust je wel een gembertheetje maar heb je ook cafeïne nodig? Wel, in het restaurant van Pierre Wind in Den Haag hoef je niet langer compromissen te sluiten. De televisiekok serveert er immers koffie met bloemkoolsmaak, maar ook sinaasappel-gember, spruitjes of broccoli.
De smaak krijgt hij door de bloemkool of broccoli heel fijn te malen en te mengen met koffie. Pas dan gaat het geheel in de filter. Het klinkt heel eenvoudig, maar niets is minder waar: "Ik heb lang moeten zoeken naar de juiste wijze om deze combinaties te realiseren. Alleen wortelsmaak lukt mij op de één of andere manier nog niet. Die lijkt zich niet te lenen voor koffie," aldus de chefkok aan NU.nl. Het grote voordeel volgens Wind is dat je niet enkel het groente-of fruitaroma hebt, maar dat ze ook daadwerkelijk in de koffie zitten.
Wie de koffie wil proeven moet wel even de grens over naar Trammhuys in Den Haag.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Mijnenergie
Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?
De uitsteltermijn voor de plaatsing van de digitale meter loopt bijna af. Wie tussen 2009 en 2021 zonnepanelen heeft geïnstalleerd, kan die meter nog tot 31 december van dit jaar tijdelijk weigeren. Veel consumenten vrezen dat het einde van die uitsteltermijn meteen ook een stevige opstoot op de energiefactuur met zich zal meebrengen. Mijnenergie.be ging na of die angst gerechtvaardigd is. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
Wie zoet is, krijgt koffie
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMichel Jacobs
Peter Buyck