Prins Laurent verscheen gisteren na vijf maanden terug op het toneel.
Volledig scherm
Prins Laurent verscheen gisteren na vijf maanden terug op het toneel. © Joel Hoylaerts - Photo News

Regering wil dotatie prins Laurent met 15 procent verlagen: "Disproportioneel"

De regering zal de Kamer voorstellen de dotatie van prins Laurent voor volgend jaar met 15 procent te verlagen, omgerekend zo'n 46.000 euro. De maatregel komt er omdat de prins onaangekondigd aanwezig was op een feestje op de Chinese ambassade. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van premier Charles Michel.

288 reacties

  • victor vandesande

    6 jaar geleden
    neem ze helemaal af en laat hem werk zoeken. Maar dan ook huur betalen voor zijn Villa Clementine : is ongeveer 4.000 € /Maand waard aan huur, dus....zien of hij werk vindt en of hij nog aan 308.000 € komt...
  • Mario Tersago

    6 jaar geleden
    Voor de gewone mens, kan men maar niet diep genoeg in zijn zakken zitten tot de laatste nikkel.. Bij de monarchie, grootverdieners en politiekers, is het pluisje in de zak zelfs teveel..
  • dirk clemeur

    6 jaar geleden
    Niet getreurd binnenkort is er indexsprong en heeft hij misschien nog meer dan daar voor. Wanneer gaat men deze poppenkast eens afschaffen !
  • Michel Roman

    6 jaar geleden
    Wat men de werkende klasse afgenomen , lees bestolen heeft , is ook ongeveer dat percentage. Is dat dan niet disproportioneel ?
  • lucien vercaeren

    6 jaar geleden
    Dat dienen dikke luirik gaat werken zoals al de rest, hij zal zelf niet vragen wie zijn pensioen betaald ! , dat zijn wij die gans ons leven hard gewerkt en uit gemelkt door vadertje staat, maar dat werkwoord zal hij zelfs niet kennen zeker. Gewone mens krijgt max. 900Eu/maand daarmee moet hij verder.