Jean-Jacques De Gucht (Open Vld)
Volledig scherm
Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) © BELGA

De Gucht: "Wetgeving over levensmoeheid loskoppelen van euthanasiewet"

Voor Open Vld-senator Jean-Jacques De Gucht stelt het advies van het Comité Bio-ethiek terecht dat levensmoeheid niet thuishoort in de huidige euthanasiewetgeving. Maar hij pleit wel om het debat te voeren over een afzonderlijke wetgeving voor mensen die levensmoe zijn. Een recente peiling toont immers aan dat bijna driekwart van de Vlamingen de euthanasievraag van oude, levensmoeë mensen begrijpt en steunt.

21 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Wanneer kan je achten dat je leven voltooid is en de kring is gesloten ? Veranderen van woonland kan wonderen doen. In België kan je alleen maar met je ogen open stillekens doodgaan. Iedereen daar lijkt te lijden aan existentieel afzien. Erger nog, het wordt voorgesteld alsof het normaal is en het wordt doorgegeven aan de kinderen.
  • Rudy van Hecke

    6 jaar geleden
    als ik mijn leven moe ben en opgeleefd voel dan pleeg ik zelfmoord enkel mijn familie zal er van weten en de rest moet er zich niet met bemoeien die kunnen de pot op wand het is nog altijd mijn leven
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Het zou goed zijn mocht er voor de keuze om een kind op de wereld te zetten ook zoveel deontologie en wetgevingen in het leven geroepen worden.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Als ik mijn leven wil beëindigen moet dat kunnen, daar heeft een ander en zeker de overheid geen zaken mee. Dat er voorwaarden aan verbonden zijn kan ik begrijpen, maar het is mijn keuze en mijn keuze alleen. Schandalig dat anderen steeds menen te moeten bepalen of je moet blijven leven of niet.
  • astrid moens

    6 jaar geleden
    Waarom slechts op "hogere" leeftijd?