Hollandse Hoogte
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Fietsvergoeding snelle elektrische fietsen ook vrijgesteld van sociale bijdragen

De fietsvergoeding van werknemers die met een speed pedelec, of een snelle elektrische fiets, naar het werk rijden, wordt ook vrijgesteld van sociale zekerheidsbijdragen. Dat heeft de ministerraad vandaag beslist. De fiscale vrijstelling was in oktober al geregeld in het parlement.

3 reacties

  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    Electrische fietsen zijn een goed intiatief tot 25km/h maar pedelecs zijn gemaakt om te verongelukken. Stop met onnodige fiets-snelwegen, maar voorzie elders de nodige fietspaden.
  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Stop met het vergoeden van voertuigen, maan mensen aan dichter bij hun werk te gaan wonen. Dat is de oplossing voor de problemen.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Die fietsen verbruiken energie van een batterij die opgeladen moet worden van een stopcontact die meestal gevoed word met de electriciteit van kern of gascentrales. Afschaffen en alleen de mensen belonen die te voet of met een manuele fiets komen. Eerlijk is eerlijk, ik gebruik nooit een fiets of ga nooit te voet. Mijn punt is dat ze de premie's moeten geven aan de mensen die het echt verdienen. Die vervuilen niets.