Alcoholvrije bubbels die wél lekker zijn: het bestaat dankzij Belgische start-up
Op oudejaarsavond is het steevast hetzelfde liedje: de wijn en cava vloeien rijkelijk, terwijl iedereen zich kostelijk amuseert. Behalve de BOB van dienst, want die moet het qua bubbels meestal met een glaasje bruiswater stellen. Al wil een Belgische start-up daar graag verandering in brengen.
Of jij nu diegene bent die dit jaar het kortste strootje getrokken heeft, of je gewoon liever geen alcohol drinkt, het resultaat is steevast hetzelfde: op veel meer dan water, een fles Kidibul of - als je geluk hebt - een mierzoete mocktail hoef je niet te hopen. Al is dat buiten Maison De Froy gerekend, een Belgische start-up die Pristin Sellier op de markt brengt: feestelijke, maar alcoholvrije bubbels.
Dat deze alcoholvrije cava anders is dan alle andere, wordt ook bewezen door het feit dat je de fles op de kaart kan vinden bij sterrenrestaurants als Comme chez Soi, Bon-Bon, Bruneau en Michel. Daarvoor werkten ze onder andere samen met doorwinterde sommeliers én riepen ze de hulp in van een champagnehuis om ook de kleur en bubbels helemaal goed te krijgen.
Geen kinderdrankje dus, maar een lekker alternatief voor volwassenen die liever een alcoholvrij glaasje klinken. Precies wat we nodig hadden, vindt oprichter Romain Dekeyser. "Er bestaan al alcoholvrije bubbels, maar die zijn ofwel voor kinderen gemaakt met toegevoegde suikers en artificiële kleurstoffen, ofwel simpelweg niet te drinken. Het gaat meestal om gealcoholiseerde dranken, waar nadien gewoon de alcohol uitgetrokken wordt. Ons proces gebeurt zonder fermentatie, en dat is uniek voor alcoholvrije bubbels. We gebruiken ook alleen de beste druiven uit de Provence. En om de sociale economie een duwtje in de rug te geven, laten we onze flessen labelen in een beschermde werkplaats."
Je betaalt 11,90 euro per fles, en koopt ze onder andere via de webshop.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Bij Deliveroo was één gerecht duidelijk het populairst in 2021 (en het is geen fastfood)
-
Livios
Is een architect verplicht als je je woning wil renoveren?
Bij nieuwbouw is het vanzelfsprekend dat je een architect inschakelt, maar hoe zit dat bij een renovatieproject? Moet je daar ook verplicht ééntje onder de arm nemen? Of zijn er uitzonderingen? Bouwsite Livios geeft uitleg. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
Krokant, smakelijk, veelzijdig: bij zondagse kost horen kroketten, en welk beter moment om jezelf te trakteren op de verwennerij dan vandaag, op internationale krokettendag? Een kaas- of garnaalkroket smaakt altijd, maar wij tonen je versies van het gefrituurde hapje die je vast nog niet kende, en waar je ze kan bestellen. -
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
Hou je ervan om op tijd en stond te proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: de ginsecco. De champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers een verrassend smakelijk resultaat oplevert. Classy én poepsimpel. -
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
-
Gen Z en millennials eten steeds minder spruitjes: wordt ’s werelds meest gehate groente binnenkort uit de keuken verbannen?
De meeste kinderen zijn niet bepaald dol op spruitjes vanwege hun uitgesproken, bittere smaak, die we, eenmaal volwassen, juist leren appreciëren. De groene koolsoort is immers vernoemd naar de hoofdstad van ons land. Toch lijkt het erop dat de nieuwe lading volwassenen en volwassenen in spe de groente liever links laat liggen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. -
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap. -
Ook een leuk feestje voor de BOB: dit zijn de lekkerste alcoholvrije drankjes
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerPatrick Jonkers
J Ada