De achtervolging op drie gangsters in deze Audi die in Breda startte en en in alle vroegte in Oud-Turnhout eindigde, was het begin van een heuse klopjacht.
Volledig scherm
De achtervolging op drie gangsters in deze Audi die in Breda startte en en in alle vroegte in Oud-Turnhout eindigde, was het begin van een heuse klopjacht. © Van Nooten

Geen poging tot moord, wel weerspannigheid: flinke strafvermindering voor gangsters die met kalasjnikov op politie schoten

Vier Nederlandse gangsters die tijdens een wilde achtervolging met een kalasjnikov op de politie hadden geschoten, zijn door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot tien jaar cel voor weerspannigheid door gebruik van een wapen. In eerste aanleg hadden drie van hen nog tot twintig jaar cel gekregen voor poging tot moord, maar het hof vond de intentie tot doden niet bewezen, omdat er niet gericht gevuurd werd op de agenten.

68 reacties

  • Phil Duncan

    6 jaar geleden
    De namen spreken al voor zich . Waar is het respect van de rechterlijke macht voor de politie die hun leven wagen om criminelen op te pakken .
  • Francois Van Mol

    6 jaar geleden
    Het was maar voor te spelen hé!! meneer de voorzitter. Wij schieten wel eens meer om de mensen wat te plagen.Niks achter zoeken hoor!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als er toch doden of gekwetsten geweest waren dan was dat ongetwijfeld 'collateral damage'.
  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    das de mop van het jaar,op agenten geschoten maar dat was niet de bedoeling!!! En hadden er doden of gekwetsten hadden gevallen????Prachtig justitie is dat hier.
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    6 jaar geleden
    Wat is dat voor een rechtspraak,die rechters moesten zich diep schamen en excuses aanbieden aan de bedreigde agenten. Zulke rechters hebben hun plaats niet in een rechtbank.