BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgische economie doet het goed, zegt Nationale Bank

De Nationale Bank heeft de groeiprognoses voor dit en de komende jaren opgetrokken. De instelling verwacht een groei van het bruto binnenlands product met 1,7 procent in 2017 en in 2018. Een half jaar geleden verwachtte de bank telkens nog +1,6 procent. Gouverneur Jan Smets wees op de heel goede jobcreatie en een heel wat betere evolutie van het begrotingstekort.

37 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    En den dezen wordt daarvoor ook betaald met belastingsgeld,en zelfs héél dik!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Heb de cijfers niet voor nu, jokke. Maar enkele jaren geleden haalden 25% van de mannen de 65 niet en 47% haalde de 70 niet. Iemand anders stelde ooit de vraag in Nederland. Daar bleek dat in 2010 slechts 77,35% van de bevolking de leeftijd van 65 haalde en dus 22,65% niet. Maar daar ging het over mannen en vrouwen. Die laatste leven langer en halen het cijfer wat naar boven. Dus ook in Nederland ligt dat in dezelfde lijn.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Er komen jaarlijks honderd jarigen bij Gino er zijn er nu al meer dan 2000.Mijn vader 90 mijn moeder 87 mijn buurman 84 de buurvrouw 82.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Er was denken, durven en doen nodig om een trendbreuk met het socialistisch-trado-tijdperk te verwezenlijken.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Prima nieuws voor ons pensioenstelsel, het grootste piramide systeem in Belgie! Werken voor de ouderen, want die werden al beroofd van hun centen.