Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a).
Volledig scherm
Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a). © BELGA

Pascal Smet vergelijkt Brussel met een hoer en wordt overladen met kritiek, MR eist zijn ontslag

"Ik vergelijk Brussel vaak met een hoer, zowel mooi, geil, lelijk als aangenaam. Brussel is een dubbelzinnige stad die zich niet gemakkelijk prijsgeeft. Maar eens je er verliefd op wordt, blijf je verliefd." De uitspraak die Pascal Smet op de Amerikaanse politieke website Politico deed, is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Zelfs een vereniging van sekswerkers reageerde misnoegd. De Brusselse minister van Mobiliteit moest door het stof en verontschuldigde zich op Twitter.

102 reacties

  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Als ingeweken Brusselaar heb ik, en samen met mij heel wat Brusselaars, een haat-liefdeverhouding met mijn stad. Wij houden van onze stad, maar nemen nooit een blad voor de mond als het er om draait wat hier fout gaat ook te benoemen. Maar het maakt mij niet uit wat die paljas van een Pascal Smet zegt. Bovendien is hij met zijn partij één van de schuldigen in het hele verhaal.
  • Jan Van Boterdael

    6 jaar geleden
    De creme de la creme van incompetentie.
  • Ivan Beelaert

    6 jaar geleden
    Pascal Smet ,wat heeft die al niet gedaan ,in de Vlaamse regering eens onderwijs gekregen ,een babbelaar ,niks meer of minder.En die krijgt nog maar eens een minister portefeuille in Brussel,ongelooflijk.In de privé moet je andere capaciteiten hebben om dat te verdienen.
  • Bert Buren

    6 jaar geleden
    Ik ben niet pro Smets maar vind wel dat de Belgen weer aan het muggenziften zijn. Mekkeren als een bende schapen maar iets oplossen doen we niet!
  • Mia Verheyen

    6 jaar geleden
    Bruno Tobback heeft gelijk: SP.a heeft geen alternatief...