Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Thinkstock

Blijdschap en verdriet in gezin Wolters: Luka (5) krijgt peperduur medicijn, zusje Mara (8) niet

Prachtig nieuws voor de 5-jarige Luka Wolters uit het Nederlandse Rijssen. Hij is één van de dertig kinderen in Nederland die een peperduur medicijn krijgt tegen de spierziekte SMA. Zijn zus Mara (8), die dezelfde ziekte heeft als Luka, krijgt dat medicijn vanwege haar leeftijd niet.

11 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als de overheid die pharma bedrijven nu gewoon wat meer belast. En daar die middelen mee financiert.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Dit is onmenselijk.
  • Danny Van de Vondel

    6 jaar geleden
    Er is een disproportioneel verschil in terugbetaling tussen ziekten en aandoeningen onderling. Op zich is dat fundamenteel oneerlijk aangezien je zelf je ziekte niet kiest. Als bovendien zoals in dit geval binnen eenzelfde gezin één kind wel en een ander kind geen terugbetaling krijgt is dit natuurlijk eens zo verschrikkelijk. Binnen een gezondheidszorg dewelke georganiseerd is als een verdienmodel is dit helaas onvermijdelijk!
  • Sappy-Eppo Lubberts

    6 jaar geleden
    Veel sterkte voor dit gezin.... hoe leg je dit uit aan je kinderen? Hoe leg je uit dat er ergens in het land iemand is die zo mag beslissen over hun leven?
  • Gael Hermans

    6 jaar geleden
    Ze moesten zich schamen!! Tegen dit soort misdaden zouden wij als bevolking moeten opstaan!!! Ocharme die kleine meid en die andere kindjes ouder dan vijf!! Wanneer gaan wij als mensheid eindelijk eens opstaan vóór het te laat is????? Dit vraagt een witte of zelfs rode mars!!