Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geens wil objectieve cijfers over werklast van alle parketten

GERECHTMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) zegt in een weekendinterview in Het Belang van Limburg dat hij al lang wacht op een meting van de werklast van alle magistraten van dit land. Als zij hun huiswerk niet maken, dan wil hij dat wel voor hen doen, klinkt het. Geens reageert zo op een alarmkreet van de procureur van Limburg over het gebrek aan middelen.

31 reacties

  • Bernard Seaux

    6 jaar geleden
    Als dat niet lukt, probeer het met plan B
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Nu gaat deze hypocriet even de indruk wekken dat ie niet weet wat er aan de hand is met justitie,weer voor de dooie mus de werklast eens onderzoeken terwijl hijzelf degene is die de wetten versoepelt om zware criminelen te beschermen,nog meer rechten te geven terwijl op middelen en personeel worden bezuinigd.Dat heet zich laf verschuilen achter de parketten die ZIJN wetswijzigingen uitvoeren om énkel de brave burger aan te pakken!
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    De heren van justitie zijn vrij van doen door de domme wetgeving van Geens. Scheiding der machten? Laat me niet lachen. Dat wordt dagelijks misbruikt op de rechtbanken.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Als die parketten de juiste strafmaat zou hanteren dan zouden zij geen 30 x dezelfde persoon voor hen krijgen dus die werkdruk die zij nu kennen creëren ze zelf ! waarom ?
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Zouden dergelijke ambtenaren in de competitieve, razendsnelle, stressvolle bedrijfscultuur van het bedrijfsleven doelmatig-efficiënt kunnen functioneren ???? Ik betwijfel het ten allerzeerste.....