14-jarig meisje meegesleurd in minibusje

© Google Street View

Onbekenden hebben maandag geprobeerd een 14-jarig meisje te ontvoeren in Willebroek. Ze kreeg een zak over het hoofd en werd in een bestelwagen getrokken. De politie zal de komende dagen extra toezicht houden in de omgeving van scholen.

JaTi

De ontvoeringspoging gebeurde maandag rond 16.40 uur in Willebroek. Het meisje stapte toen af van de bus aan het August Van Landeghemplein. Ze wandelde verder naar huis langs de Kapellenboslaan, toen ze een donker minibusje opmerkte dat aan de kant van de weg stond. Even verderop kreeg ze plots een zak over het hoofd en werd ze in het minibusje getrokken.

Het busje vertrok, maar het meisje slaagde erin om zich te bevrijden en uit het voertuig te springen. Dat gebeurde aan de Boomsesteenweg, ter hoogte van het kruispunt met de Hoeikensstraat. Vandaar wandelde het meisje te voet terug naar huis, waar haar ouders de politie contacteerden.

Het onderzoek is momenteel volop lopende. Politie en parket zijn op zoek naar getuigen: mensen die iets van de feiten hebben gezien of die het donker minibusje hebben opgemerkt, of meer gezien hebben op de plaats waar ze uit het busje kon springen. Getuigen mogen zich melden bij de politie van Mechelen-Willebroek op het nummer 015/464.464.

“De feiten van maandagavond zijn dermate ernstig dat het onderzoek absolute voorrang krijgt”, zegt burgemeester van Willebroek Eddy Bevers. Tegelijk kondigt de burgemeester aan dat er extra politietoezicht zal zijn in de schoolomgevingen van de politiezone. “We zetten op het terrein alle mogelijke middelen in om zulke feiten te verhinderen en deze individuen op te pakken.”

Agenten zullen zowel met herkenbare patrouilles als met politieploegen in burger en in anonieme wagens rondrijden in de omgeving van de scholen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen