Betogers tegen de brexit in Londen op 8 december 2017.
Volledig scherm
Betogers tegen de brexit in Londen op 8 december 2017. © Getty Images

Meerderheid Britten is nu tégen brexit

De brexit verliest in Groot-Brittannië almaar meer steun: uit een nieuwe rondvraag blijkt dat nu meer dan de helft van de Britten verkiest om in de Europese Unie te blijven. Uit een studie van onderzoeksagentschap BMG Research, gisteren gepubliceerd door de Britse krant The Independent, blijkt dat 51 procent van de bevraagden tegen de brexit is, en amper 41 procent voor.

163 reacties

  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Spijt komt te laat je kiest voor iets of niet daarna niet zomaar terug anders willen op voorhand informeren!
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Dat is een pleidooi om bij een referendum pas wijzigingen uit te voeren bij een 2/3e meerderheid (zoals bij wijzigingen aan de Grondwet), een meerderheid van bv. 52% is veel te wankelbaar, aan de andere kant zijn alle belangrijke EU beslissingen blijkbaar genomen met een meerderheid van 100% aangezien bij geen enkele beslissing "het volk" betrokken was, dat is dan a.h.w. een referendum met afgedwongen volmacht.
  • Michel de Coorebyter

    6 jaar geleden
    En hier hebben we een goed voorbeeld dat de directe democratie zoals sommigen meer en meer willen zeker geen ideale oplossing is.
  • willy verbeeck

    6 jaar geleden
    Hier durven de lafaards niet eens een referendum organiseren!
  • Frederik Janssens

    6 jaar geleden
    EU is de toekomst, een keer dat alle nationalisten eindelijk op hun plaats gezet zijn. Dan kunnen diegenen die WEL toekomstvisie hebben een groot economisch blok vormen om de VS, China en Rusland te beconcurreren. En het UK zal aan de zijlijn mogen staan en de kruimeltjes die naast ons bord vallen mogen oprapen, als ze braaf zijn!