Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dit moet je doen wanneer je geen kerstcadeau hebt voor iemand die jou wel eentje gaf

Er zijn maar weinig momenten ongemakkelijker dan wanneer je een cadeau overhandigd krijgt van iemand waarvoor jij niets hebt voorzien. Daar sta je dan met je mond vol tanden. Innerlijk vluchtig op zoek naar een excuus om je hachje te redden. Maar wat is nu eigenlijk de gepaste reactie in zo'n beschamende situatie? Sociaal psycholoog en schrijfster Susan Newman legt uit aan Huffington Post wat de sociale etiquette voorschrijft.

6 reacties

  • Jean-pierre Venken

    6 jaar geleden
    Wij maken lijstjes en daar kiezen we uit, niet overdreven prijzig maar gewoon leuk om kado te geven.
  • Marlies Schoefs

    6 jaar geleden
    Alles draait enkel nog om het krijgen
  • tom moens

    6 jaar geleden
    mario en frank, jullie zijn waarschijnlijk de leukste op feestjes...ik geef gwn graag cadeau's aan men familie. leuker dan te krijgen
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Zelf heb ik een cadeautjeskast. Daar steek ik regelmatig iets in die me aanstaat en van cadeaugehalte is. Nooit problemen bij om vlugvlug nog iets te moeten zoeken bij ziekenbezoek, het geval hier beschreven over geen cadeautje terug kunnen geven,of iemand die iets voor je doet of gedaan heeft.
  • Mario Adams

    6 jaar geleden
    Al die zever met kado's... Dingen die je niet nodig hebt en waarvan je dan "tevreden" moet zijn omdat je het krjigt.. Eén grote commerciële boel. Ik koop al jaren geen kado's meer en iedereen weet dat men voor mij ook niets moet kopen. Wat ik nodig heb koop ik zelf, wat ik niet zelf koop heb ik niet nodig.