photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Kenny Neyens strandt in kwalificaties WK darts

Kenny Neyens is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de eerste ronde op het PDC wereldkampioenschap darts. In het Alexandra Palace van Londen verloor hij de kwalificatieronde van de Welshman Jamie Lewis met 2-1.

  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. Belgian Tornados en gemengde aflossingsploeg 4x400 meter plaatsen zich voor Olympische Spelen, Belgian Falcons en Cheetahs grijpen naast finaleplaats
    update

    Belgian Tornados en gemengde aflossings­ploeg 4x400 meter plaatsen zich voor Olympische Spelen, Belgian Falcons en Cheetahs grijpen naast finale­plaats

    De Belgian Tornados, de aflossingsploeg op de 4x400 meter bij de mannen, hebben op de World Relays op de Bahama’s een Olympisch ticket bemachtigd, net als de Belgische aflossingsploeg op de gemengde 4x400 meter. De Belgen verzekerden zich zo van een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. De Belgian Falcons, de aflossingsploeg op de 4x100 meter bij de de mannen, heeft zich niet geplaatst voor de finale en is er bijgevolg nog niet in geslaagd een ticket voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs te veroveren. Ook de Belgian Cheetahs grepen net naast een finaleplaats.