Ook tegen West Bromwich staat Lukaku aan het kanon, maar hij juicht weer niet

Romelu Lukaku had zondag een groot aandeel van de zege van Manchester United (1-2) op het veld van West Bromwich Albion. De Rode Duivel scoorde na 27 minuten het openingsdoelpunt op bezoek bij zijn ex-club. Een opsteker voor Lukaku, die vorige week de anti-held was in de nederlaag tegen Manchester City. Dat leek nu helemaal verteerd, Lukaku scoorde immers woensdag ook al het winnende doelpunt tegen Bournemouth.

De commentaren in Engeland waren vorige week bijzonder hard voor Romelu Lukaku nadat hij in de Manchester-derby (ongewild en ongelukkig) twee assists uitdeelde aan Manchester City en zelf in het slot een grote kans op Ederson trapte (lees meer).

Maar Lukaku reageerde afgelopen woensdag al met de winnende goal tegen Bournemouth. En deed er zondag nog eentje bij toen hij na 27 minuten Manchester United op voorsprong kopte op bezoek bij West Bromwich Albion. Een fraaie kopbalgoal in de kruising. Maar Lukaku vierde net als afgelopen woensdag zijn goal niet. Boosheid omwille van de kritiek? Of wou hij gewoon niet juichen op het veld van één van zijn ex-clubs?

© Action Images via Reuters

Acht minuten later trapte ploegmakker Jesse Lingard met een afgeweken schot Man United op een dubbele voorsprong. In de tweede helft kreeg Lukaku nog enkele mogelijkheden om er 0-3 van te maken, maar dat lukte niet. En dus werd de slotfase nog spannend toen Gareth Barry de aansluitingstreffer lukte. Maar verder kwam West Bromwich niet meer.

Een belangrijke zege voor Manchester United dat op de tweede plaats blijft in de Premier League, met elf punten minder dan stadsrivaal Man City welliswaar.

Bekijk hier het klassement en de kalender van de Premier League.