© Pupa

How to: de perfecte smokey eye

Een smokey eye blijft een top make-up look voor de feestdagen. Maar welke kleuren gebruik je best? En vooral, hoe begin je eraan? Wij helpen je op weg!

cityfashion

Maak je ogen “smokey”-klaar

Maak je ogen make-up-klaar met een aangepaste oogcrème. Een primer of oogschaduwbasis op je oogleden zorgt ervoor dat alles wat langer blijft zitten (handig tijdens nieuwjaarsfeestjes).

Voor een klassieke smokey eye breng je bruine oogschaduw aan op je ooglid, tot aan de helft van je binnenste ooghoek.

Buiten de lijntjes kleuren

Gebruik een zwart kölhpotlood (vloeibare eyeliner is niet geschikt voor deze look) en trek een lijntje vlak langs je wimpers op je bovenste ooglid. Handig voor bibberige handjes: je lijntje hoeft niet kaarsrecht te zijn (later ga je dit nog vervagen).

Maak je lijntje niet te dun en breng het een beetje omhoog aan het uiteinde van je wimperrand. Breng grijze oogschaduw aan over je lijntje tot je ongeveer de helft van de bruine oogschaduw hebt bedekt. Gebruik een oogschaduwpenseel om je make-up te vervagen (en dus smokey te maken).

Begin aan de wimperrand en “veeg” tot aan je arcadeboog (de rand van het bot van je oogkas). Let erop dat de kleur het donkerst blijft tegen de wimperrand.

De finishing touch

Trek een lijntje met je potlood onder je oog en je raadt het waarschijnlijk al…vervaag. Nog een extra portie drama in je make-up? Gebruik wat extra zwarte oogschaduw in je buitenste ooghoek. Een flinke dosis mascara brengt wat evenwicht in smokey eyes.

Oefen deze look alvast even voor de spiegel, zo kan je relaxed aan je make-up beginnen de dag zelf!

Tip: is deze look te zwaar of te donker voor jou? Je kan gerust iets lichtere kleuren gebruiken. Gebruik bronzen oogschaduw in plaats van bruine, taupe oogschaduw in plaats van grijze en een bruin potlood in plaats van zwart. Minstens even stijlvol, maar een stuk subtieler.

De perfecte rode lippen in 4 stappen

© Pupa Milano

Rode lippen zijn het toppunt van vrouwelijkheid en geven je outfit net dat tikkeltje meer. De perfecte rode lippen in enkele stappen? Dat doe je zo!

Begin bij de juiste kleur rood en maak je lippen lipstick-klaar

Een rode kleur die perfect past bij je huidskleur en ondertoon is alvast een goed begin. Heb je een wat blekere huid? Tinten die neigen naar oranjerood passen het best bij jouw huidtint. Naargelang je huidtint donkerder is, mag je lipstick ook iets donkerder zijn. Heb je een donkere huid, kies dan eerder voor een paarsachtig rood.

Je lippen lipstick-klaar maken is geen overbodige luxe. Dit doe je best al de avond voordien. Scrub je lippen zachtjes (met een gezichtsscrub, die voor het lichaam hebben een te grove korrel) en smeer ze in met een lippenbalsem, zo maak je ze egaal. Velletjes en droge plekjes zorgen voor een 'reliëf' in je lipstick, wat natuurlijk een stuk minder sexy is.

Geen scrub bij de hand? Maak je tandenborstel nat en ga er zachtjes mee over je lippen.

Zo houdt je lipstick nog langer

Behalve rode lipstick zelf heb je ook de juiste lipliner nodig. Deze zorgt ervoor dat je lipstick beter over je lippen glijdt en langer blijft zitten doordat de contouren van je lippen worden 'vastgezet'. Wil je dat je lipstick een hele avond blijft zitten? Gebruik dan eerst nog een primer voor extra fixatie.

Kies voor de lipliner een kleur die zo dicht mogelijk aanleunt bij je lipstick en omtrek je mond. Haal je beste inkleur-skills boven en vul je hele lip met lipliner. Om de lipstick aan te brengen, werk je best in twee lagen. Zo lijkt je kleur dieper en blijft je lipstick beter zitten. Begin in het midden van je lip en stift naar buiten toe. Gebruik een tissue om tussen je lippen te steken en wacht enkele seconden. Tijd voor de tweede ronde!

Even uitgeschoven met je hand? Gebruik een beetje concealer om je foutjes te corrigeren.

Tip: geen stevige hand om je lipstick aan te brengen? Een lippenseel werkt iets nauwkeuriger.

De perfecte tint voor jouw lippen? Die vind je hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer