Liam Allan.
Volledig scherm
Liam Allan. © Twitter

“Ik werd vals beschuldigd van verkrachting en ging door de hel. Terwijl de politie het bewijs dat me vrijpleitte heel de tijd in handen had”

BuitenlandEen 22-jarige Britse student wil de politie van Londen vervolgen nu hij vrijgesproken is voor de verkrachting van een jonge vrouw in 2015. Zelf hield Liam Allan zijn onschuld altijd staande, maar hij leefde twee jaar lang met veroordelende blikken en een celstraf van 12 jaar boven het hoofd. Terwijl de Metropolitan Police (MET) het bewijs dat hem vrijpleitte, gewoon in handen had.

16 reacties

  • Christine van Hoye

    6 jaar geleden
    Aan allen die een reactie geven van : hij had maar zus en ze hadden maar zo . Ik hoop dat jullie zelf of iemand die je lief is nooit met zo n valse en onbewezen beschuldigingen te maken krijgt. Ik kan je verzekeren, niet alleen het leven van de beschuldigde is naar de vaantjes, maar ook dat van allen die er mee te maken krijgen. Het is gemakkelijk om te zeggen van : leg het naast je neer en ga verder met je leven als je leven je is afgenomen.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Zo zie je maar, een mes snijdt aan twee kanten. Helaas oordelen we vaak te snel.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Ach menskens toch. dat gebeurd ook dagelijks in ons land. Mensen worden veroordeeld op veronderstellingen. Hij kon het gedaan hebben. Hij is ertoe in staat enz enz.. Wilt u hen die op deze veronderstellingen zonder bewijs veroordeeld zijn te eten geven. Wel ik niet. het zijn er te veel. Ik hoor jullie nu al met jullie foefjes afkomen. Hij had maar dit? hij had maar zus. Hij had maar zo . dit gebeurd hier niet enz afkomen.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    Dat mens is een schande voor al die slachtoffers die wel verkracht zijn geweest. Hopelijk wordt ze goed gestraft en veroordeeld tot een fikse schadevergoeding
  • Jozef Klusser

    6 jaar geleden
    Het is ontzettend belangrijk dat de vrouw die dit veroorzaakt heeft ook gestraft wordt. Haar acties hebben niet enkel deze man zijn leven aangetast, maar ze benadelen ook vrouwen die daadwerkelijk verkracht werden. Hoe meer we zulke gevallen op het nieuws lezen, hoe minder dat mensen vrouwen zullen geloven die dit daadwerkelijk meegemaakt hebben.