Letizia Marsili.
Volledig scherm
Letizia Marsili. © Letizia Marsili Facebook

Italiaanse familie voelt geen pijn, en wetenschappers begrijpen eindelijk waarom

Immuun zijn voor pijn: het klinkt haast als een eigenschap van een superheld in een sciencefictionfilm. Maar in Italië is er wel degelijk een familie die bijna geen pijn ervaart. Hoewel de familie er meer last van ondervindt dan u zou denken, hoopt de wetenschap er haar voordeel mee te doen, nu ze erin geslaagd is een deel van het mysterie te ontrafelen.

6 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat ze er kennis uit kunnen halen om mensen met bv chronische pijnen te helpen.
  • Julien Buys

    6 jaar geleden
    nevritus is reeds jaren gekend ,de zenuwbanen die een vermindert signaal doorgeven aan de hersenen ,kan lokaal zijn of algemeen ,kunnen ze meten ,met naalden op de drukpunten en alzo de intensiteit van het signaal te meten ,weet het niet ,maar een dokter verklaarde me 50 jaar geleden ,dat ze vetlaag rond de zenuw ,beschadigd of onvoldoende was ,en zodoende het signaal minder sterk was ,weet het niet ,in ieder geval nooit problemen mee gehad
  • Don Tessers

    6 jaar geleden
    Als het gen gelokaliseerd kan worden en men weet hoe het werkt dan kan er misschien een beter medicijn ontwikkeld worden of iets anders voor annethesische pijnbestrijding bij terminalen of chronische zieken.
  • Sarah Vandeurzen

    6 jaar geleden
    Dat is niet enkel bij die familie hoor. Ik heb weet van een aantal kinderen in België. Als die tandjes krijgen bijten ze vaak hun mondje kapot. Hun leven is een hel. Maar zou wel fantastisch zijn als er iets uitkomt voor chronische pijnpatiënten.
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    De pijngrens blijkt bij ieder mens individueel te zijn bepaald: mannen kunnen zogenaamd minder tegen pijn dan vrouwen, ik heb een andere ervaring daarmee. Bij pijn onmiddellijk verzorgen is mijn boodschap en zo voorkom je veel erger. (ik ben geen dokter!)