Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

142 vrachtwagens in beslag genomen bij onderzoek naar sociale dumping transportfirma Vlierzele

In een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel is gisteren in het Oost-Vlaamse Vlierzele een Roemeense transportonderneming verzegeld en werden er 142 vrachtwagens in beslag genomen. Dat bevestigt het Gentse arbeidsauditoraat. Vandaag vonden er ook huiszoekingen plaats bij een aantal transportondernemingen in Oost- en West-Vlaanderen voor wie de Roemenen in onderaanneming werkten.

20 reacties

  • Charel Jansens

    6 jaar geleden
    Hier in Spanje 7/10 vrachtwagens met Oost-Europese nr platen
  • Christophe Sowowna

    6 jaar geleden
    Voertuigen in beslag nemen en die bazen zwaar straffen is goed begin. Nog beter zou zijn om ook de opdrachtgevers die zulke bedrijven inhuren om toch ne euro meer winst te maken zware geldsancties op te leggen. Vroeger was een overladen vrachtwagen enkel boete vr chauffeur en baas, sinds de verlader ook boete krijgt is dat ook gedaan.
  • Christel De Mulder

    6 jaar geleden
    Deze acties gebeuren al veel langer maar komen nu pas meer in het nieuws dan vroeger. En veel hangt ook af van de bevoegde en al dan niet deskundigheid van de staatssecretaris. Het afschaffen van de SI zoals Mr De Backer heeft beslist is geen goede overweging me dunkt. Er lopen veel goede en gemotiveerde inspecteurs rond die dergelijke zaken willen aanpakken, helaas willen de politici niet altijd mee.
  • Patrick Weyers

    6 jaar geleden
    20 jaar te laat.
  • walter mertens

    6 jaar geleden
    Serge. De foto is maar ter illustratie .fictief . niet echt . zomaar ergens getrokken . fake