Lampje op verkeersbord zegt trucker: Oppassen, fietser in dodehoek

Om dodehoekongevallen nog meer te kunnen vermijden, heeft de stad Antwerpen maandag een proefproject afgetrapt. Het installeerde verkeersborden die via een camera “zien” wanneer een fietser de dodehoek van een vrachtwagen nadert. Dan licht een lamp in het verkeersbord op. Zo weet de trucker: oppassen!

Het eerste exemplaar van het nieuwe systeem werd maandag geplaatst op het kruispunt van de Kernenergiestraat en de Krijgslaan in Wilrijk. Als het een positieve evaluatie krijgt, volgt een bredere uitrol. Het systeem is vooral bedoeld voor kruispunten die niet door verkeerslichten geregeld worden en moeilijk conflictvrij te maken vallen.

Het nieuwe project is een idee van een lokale werkgroep die sinds februari 2016 actief is en manieren onderzoekt om de kans op dodehoekongevallen te minimaliseren. De werkgroep bestaat uit de stad Antwerpen, de Staten-Generaal van de Verkeersveiligheid en de verkeerspolitie. Ze maakt ook nog werk van extra opleidingen op scholen om jonge verkeersdeelnemers de vaardigheden bij te brengen om dodehoeksituaties te herkennen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer