© VIER.

VIDEO. Limburgse revelatie zorgt voor thriller in ‘De Slimste Mens’

In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ begint het er echt om te spannen: donderdag weten we wie dit jaar de oorkonde mee naar huis neemt. In de eerste aflevering van de finaleweek van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nemen de Limburgse actrice Joke Emmers en acteur Filip Peeters het maandag op tegen muzikant Thibault Christiaensen.

ehu

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Thibault Christiaensen (22) is frontman van de groep ‘Equal Idiots’. “Na mijn deelname heb ik veel oudere dames zien reageren op Facebook dat ze mij wel een leuke kleinzoon zouden vinden”, bekent hij.

Wie zetelde in de jury?

Jan Jaap van der Wal en Karen Damen trappen de finaleweek op gang. Die krijgt het in het midden van de aflevering plots moeilijk en stuikt net niet in elkaar. “Sorry, ik had keiharde kramp ineens”, aldus Karen. Het is bij deze bewezen: de finaleweek brengt spanningen met zich mee.

© VIER

© VIER

Wie was het fanatiekst?

Filip Peeters moet in de fotoronde een reeks antwoorden van de vorm ‘ga...a’ aanvullen en gaat er helemaal voor. Inclusief gekwelde blik én een portie gevloek.

Wat was de flauwste mop?

- Erik: “Karen, jullie nemen die plaat op in de kelder bij jullie thuis? Dat is raar.” - Jan Jaap: “Er gebeuren ook goeie dingen in kelders in België.”

Wanneer kreeg Erik het even moeilijk?

Voor een tip die naar het antwoord ‘Hasselt’ moet leiden, drinkt Erik een shotje jenever ad fundum leeg. De redactie had verzekerd dat dat glaasje gevuld was met water, maar dat bleek niet het geval.

Wat was de vreemdste onthulling?

Filip Peeters vertelt hoe hij ooit in een vliegtuig naar de Verenigde Staten heeft gerookt omdat hij gekweld werd door zenuwen. “Ik had vreselijke vliegangst vroeger. Maar dat heb ik verleerd door zelf eens met een Stampe & Vertongen (motorvliegtuigje van de gelijknamige bekende vliegtuigbouwer, red.) te gaan vliegen. Ik had angst omdat ik de geluiden niet kon thuisbrengen. Als een vliegtuig draait, maakt dat een ander geluid. Dan klampte ik mij altijd vast aan mijn zetel omdat ik dacht: Het is verloren.”

“Bij de aankomst ben je toch in de cel gevlogen, niet?”, vraagt Erik. “Dat was niet voor het roken, maar voor het drinken”, antwoordt Filip. “Het is een beetje ‘opa vertelt’”, merkt Joke fijntjes op na zijn uiteenzetting.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Filip Peeters eindigt op 395 seconden en wordt zo maandag ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Thibault en Joke volgen met respectievelijk 245 en 244 seconden: zij beginnen samen aan een roodharige finale.

© VIER

Hoe verliep de finale?

Wanneer de stand 94-59 bedraagt in het voordeel van Thibault, is Joke aan zet. Ze kan haar tegenspeler met vijf goede antwoorden naar huis spelen. Over “Toetanchamon” kan de actrice maar drie trefwoorden uitbrengen.

© VIER

Thibault maakt het rijtje af en deelt Joke zo een ferme tik uit: ze belandt op 2 seconden en moet daarin twee juiste antwoorden geven om de aflevering te overleven. En dat lukt: over Louis Tobback vuurt Joke in sneltempo ‘burgemeester’ en ‘Leuven’ af. Thibault valt af en wordt al zeker niet ‘De Slimste Mens ter Wereld’.

Wie zien we dinsdag?

Dinsdag nemen Filip Peeters en Joke Emmers het op tegen journalist en presentator Xavier Taveirne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer