Salah Abdeslam riskeert 40 jaar voor moordpoging: “Maar zijn DNA zat niet op de wapens”

© PN /RR

Salah Abdeslam heeft mogelijk niet geschoten op agenten tijdens zijn ontsnapping uit het appartement uit de Driesstraat in Vorst. “Zijn DNA zat niet op de wapens die tijdens de schietpartij gebruikt zijn”, zegt een bron uit de entourage van de terreurverdachte.

cds, hvdc

Het proces van Salah Abdeslam en zijn kompaan Sofien Ayari is gisteren uitgesteld naar 5 februari. Het proces gaat over de schietpartij aan hun schuiloord in Vorst op 15 maart 2016. Toen agenten er arriveerden in hun zoektocht naar Abdeslam werden ze plots beschoten. Vier agenten raakten gewond. Eén schutter, Mohamed Belkaïd, werd doodgeschoten. Abdeslam en Ayari konden vluchten.

In Brussel zullen ze enkel terechtstaan voor de schietpartij in Vorst. “Ze worden berecht voor poging tot moord in een terroristische context en wapendracht in een terroristische context. Daar staan straffen tot 40 jaar op”, zegt Brussels rechtbankvoorzitter Luc Hennart.

Het parket vindt voldoende aanwijzingen van schuld. “Abdeslams DNA zat bijvoorbeeld wel op de laders”, klinkt het.

Advocaat Sven Mary die de verdachte verdedigt, wou gisteren niet reageren in de pers.

Het proces voor de aanslagen in Parijs van 13 november 2015, waarbij 129 doden vielen, zal later nog in Frankrijk gevoerd worden. Daar riskeert Abdeslam levenslang.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen