Carles Puigdemont.
Volledig scherm
Carles Puigdemont. © EPA

Recordopkomst verwacht voor verkiezingen Catalonië

Donderdag trekken de Catalanen naar de stembus om hun volksafgevaardigden te kiezen. Er wordt een recordopkomst verwacht voor de door Madrid opgelegde verkiezingen, die van groot belang zijn voor de toekomst van de autonome deelstaat Catalonië en voor Spanje zelf.

10 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Hoe kan binnen een democratische atmosfeer een referendum houden onwettig zijn? Wetten vragen trouwens om constant gewijzigd te worden. Een grondwet is niet heilig. Aan jurisdictie kan iedereen een draai geven. Maar ethiek dat heb je of dat heb je niet. Ik wens de Catalanen heel veel succes.
  • guido taens

    6 jaar geleden
    Donderdag,dag van de waarheid,nu mag het Catalaanse kiesvolk er is ferm op los slaan tegen de Spaanse POLITIEKERS,succes gewenst.
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Voor eens en altijd. Niemand werd naar de gevangenis gestuurd omwille van hun ideeën, wel voor het overtreden van de wetten. O.a. Het misbruik van publieke sommen voor de onwettige referendum. Geld dat bestemd was voor andere doelstellingen.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Gilbert:Spaanse grondwet dateert van" NA" franco.Geschiedenis is een mooi vak maar ge moet het wel lezen en begrijpen!
  • jantine Jong

    6 jaar geleden
    Ieder volk heeft recht op zelfbeschikking. Dat kan gerealiseerd worden binnen het verband van een staat. Maar dat is nu juist het ptobleem: de starheid van de Spaanse regering verhinderd dat. Zij kunnen niet praten. En dat is tegen de democratie. Spanje laat zo een heel naar autoritair gezicht zien dat absurde geldboetes en straffen hanteert tegen grondrechten. Dit past niet in de EU. Jantine de Jong.