Marleen (44) verhuisde om te ontsnappen aan het 'krapuul', maar de terugkeer naar haar geboortestad eindigde op de spoed

© atb

Een 44-jarige vrouw uit Jabbeke is zaterdagnacht het slachtoffer geworden van zinloos geweld op het Ladeuzeplein in Leuven. Na een avondje uit op de kerstmarkt gaf een onbekende man haar een kopstoot. Aan de hand van de camerabeelden hoopt de politie de dader te identificeren.

Alain Trappeniers

Samen met jaar dertienjarige zoon Tiziano keek Marleen Vanbellingen (44) uit het West-Vlaamse Jabbeke uit naar een avondje uit op de Leuvense kerstmarkt. Het was al een hele tijd geleden dat ze nog eens in haar geboortestad was geweest.

Na een rondgang op de kerstmarkt trokken moeder en zoon nog even naar café Picasso, de zaak van kameraad Harry Roekeloos.

Omstreeks 0.30 uur vertrokken Marleen en Tiziano. “We waren op weg naar de auto die geparkeerd stond in de Tiensestraat”, vertelt Marleen.

In een flits

Onderweg sloeg de vrouw nog een praatje met de zoon van een vriend die ze onverwacht ontmoette. Het keuvelen werd plots verstoord door een onbekende man met een rode jas en een pelsen kraag. “Zonder aarzelen gaf hij mij een slag in het aangezicht en deelde hij een kopstoot uit. Voor ik het goed en wel besefte, hing mijn aangezicht vol bloed”, aldus de vrouw.

Na de aanval maakte de dader zich uit de voeten.

Marleen en Tiziano stonden aan de grond genageld. “Het was in een flits gebeurd. Je verwacht zoiets niet. Niemand in de buurt leek die kerel te kennen. Waarom hij me aangevallen heeft, is dan ook een raadsel.”

Krapuul

In afwachting van de komst van de politie hielp een hulpvaardige medewerker van horecazaak Chapter Four bij het stelpen van het bloed. Na controle in het Heilig Hartziekenhuis mocht de vrouw beschikken en keerde ze terug naar Jabbeke.

“Daarom ben ik vertrokken uit Leuven”, aldus Marleen. “Mijn zoon laat ik niet opgroeien tussen dat krapuul. Wat heb ik nu misdaan? Hoe zie ik eruit? Met de feestdagen in het verschiet is dit echt wel vervelend. Iedereen staart me aan.”

Camerabeelden

Marleen hield aan het incident een gekneusde neus, gezwollen ogen, een pijnlijk kaaksbeen en veel hoofdpijn over. Aan ziekteverlof denkt ze evenwel niet. “Mijn werk blijft liggen. Ik doe leveringen van medicijnen, de klanten kunnen niet wachten”, zegt ze.

Gisteren nam ze dan toch een dagje vrij om wat bij te slapen en enkele praktische zaken te regelen.

Er is proces-verbaal opgesteld van het incident. “Het onderzoek is lopende”, laat commissaris Marc Vranckx van de Leuvense politie weten. “We zullen zien of we aan de hand van de camerabeelden de dader kunnen identificeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen