© Photo News

Manchester City heeft topcontract klaar voor Kevin De Bruyne: dit gaat hij verdienen

Na de topprestaties, het topcontract. Manchester City en Kevin De Bruyne zijn het in grote lijnen eens over een nieuw contract van zes jaar dat hem minstens 225.000 euro per week zal opleveren. Dat brengt hem op gelijke hoogte met de best betaalde Belgen Romelu Lukaku en Eden Hazard.

Bart Lagae

k zit in een periode dat ik op alle vlak gelukkig ben. Zoals ze het hier aanpakken, dat heb ik nog nergens meegemaakt. Manchester City is een immens project waar veel mensen hard aan werken. Ik krijg ook veel vertrouwen. Bij City zat mijn gevoel in alles goed. En ik ben niet bedrogen.” Zo sprak Kevin De Bruyne nog vorig weekend in ons Magazine over zijn leven en werk in Manchester. De Rode Duivel behoort er week na week tot de uitblinkers.

Om zijn prestaties in lijn te brengen met zijn verdiensten werd sinds vorige zomer actief onderhandeld over een nieuw contract. Na verschillende stappen van voorstel en tegenvoorstel zijn speler en club nu dicht bij een akkoord. Dat loopt, net als zijn huidige verbintenis, over zes jaar en zal De Bruyne minstens 225.000 euro op weekbasis opleveren. En hem op gelijke hoogte brengen met die andere straffe Belgen: Eden Hazard bij Chelsea en Romelu Lukaku bij Man United.

“Ik ben heel gelukkig bij City en de ploeg weet dat”, wordt De Bruyne vandaag geciteerd in de Engelse pers. “Ik heb geen zin om ergens anders naartoe te gaan. Dit team gaat in de juiste richting en dat is ook belangrijk. Ik maakte de juiste keuze naar hier te komen.”

De formele ondertekening van het nieuwe contract is gepland voor januari. In de onderhandelingen werd onder meer rekening gehouden met de zwakkere stand van het Britse pond tegenover de euro sinds het Brexit-referendum. Het basisloon van De Bruyne komt niet aan het niveau van de City-topverdieners Sergio Agüero en Yaya Touré, maar als de variabele componenten in rekening worden gebracht, zou hij 300- tot 350.000 euro per week kunnen verdienen. Dat komt overeen met 18 miljoen euro per jaar.

Ook Guardiola houden

Bij die variabele componenten horen onder meer trofeeën als de Premier League of de Champions League – prijzen die binnen het bereik lijken te liggen. Wint De Bruyne een persoonlijke trofee als Speler van het Jaar of de Gouden Bal, dan rinkelt de kassa nog meer. Aan alle details is gedacht om De Bruyne op lange termijn tevreden te stellen en aan de club te binden.

Net als de contractverlenging van De Bruyne werkt City ook aan een nieuwe verbintenis met trainer Pep Guardiola. Het huidige contract loopt tot 2019 en de club wil de Catalaan ook de volgende seizoenen aan boord houden.

Vanavond speelt City in de kwartfinales van de League Cup op Leicester City. Verwacht wordt dat Guardiola goudhaantje De Bruyne dan wat rust gunt. Zaterdag breekt een dolle eindejaarsperiode aan waarin City vier keer speelt in elf dagen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer