BELGA
Volledig scherm
© BELGA

25.000 betogers in Brussel: hinder blijft beperkt

BinnenlandIn Vlaanderen is er vanochtend voorlopig weinig hinder bij het spoor door de nationale betoging tegen de pensioenmaatregelen in Brussel. Daar namen zo'n 25.000 mensen aan deel. Het bus- en tramverkeer van De Lijn ondervindt wél problemen: het net is het zwaarst verstoord in de provincie Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Ook het stadsnet van Antwerpen ondervindt grote hinder. In Limburg is er beperkte hinder voor de streeklijnen. 

74 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - De vakbonden beschuldigen van leugens is 1. Alle verkiezingprogramma's zwegen over het optrekken v/d pensioenleeftijd is 2. Het pensioen koppelen aan de economische situatie via een puntensysteem, wat het pensioen dus nog kan verminderen en België kent al de laagste pensioenen, is 3. Het hebben over zware beroepen en werkbaar werk en er niks aan doen is 4. Wie verkoopt hier praatjes, halve waarheden en valse beloftes mr. Michel!
  • E Braem

    6 jaar geleden
    En nog blijft heel het land voor NVA stemmen...onvoorstelbaar! Ik hoop dat de mensen gaan beseffen dat de problemen die hier wel degelijk zijn met alochtonen misbruikt worden om heel ons sociaal stelsel af te breken. NVA = VOKA = multinationals. Die behartigen echt de belangen van de werkende mens niet...en nee ook niet die van de zelfstandigen.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Ze betogen voor hun pensioen maar op voor het latere pensioen van anderen. De sociale verworvenheden worden door deze a-sociale regering verder afgebouwd.De kracht van verandering.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    De helft van wat ze verwacht hadden en het is een geslaagde betoging van de drie bonden samen.Geen kat gelooft de vakbonden nog hun personeel en wat volk dat graag een dag uitstapje naar Brussel er van maakte was daar.De rest is gewoon gaan werken.
  • Jennifer Peeters

    6 jaar geleden
    @jan van dessel. Als morgen de regering een deel van je pensioen afneemt, wat zul je daarop zeggen? Zal het dan nog een vorm van gemakzucht zijn?