Dienstverlening De Lijn verstoord in heel Vlaanderen: 1/5 Limburgse bussen niet uitgereden

De nationale betoging van de drie vakbonden tegen de pensioenmaatregelen van de regering verstoort in heel Vlaanderen de dienstverlening van De Lijn. In Limburg zijn de lijnen doorheen de hele provincie verstoord. Volgens Sonja Loos van De Lijn is 80 procent van de chauffeurs in onze provincie vanochtend uitgereden.

Het bus- en tramverkeer is het zwaarst verstoord in de provincie Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Ook het stadsnet van Antwerpen ondervindt grote hinder.

Ook in Limburg is er hinder. “In de hele provincie is er hinder vandaag. Overal rijden er minder bussen dan op een normale dinsdag”, aldus Sonja Loos. Zowel op de streeklijnen als op de stadsbussen van Genk, Sin-Truiden, Tongeren en Hasselt is er hinder. Eén vijfde van de stadsbussen is vanochtend niet uitgereden in Limburg.

De belbussen 700 (Alken – Wellen), 734 (Sint-Truiden – Heers) en 736 (Tongeren) zijn ook verstoord. De belbuscentrale en Lijnwinkels blijven wel open in Limburg vandaag.

De hinder zal nog de rest van de dag aanhouden. “We verwachten geen grote wijzigingen meer, maar er zal de hele dag nog hinder zijn”, benadrukt Loos. Zij vraagt aan alle reizigers om de website goed in de gaten te houden en te controleren welke lijnen (niet) rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer