Rohingya-vluchtelingen in een kamp in Bangladesh.
Volledig scherm
Rohingya-vluchtelingen in een kamp in Bangladesh. © REUTERS

"Myanmarese leger plande bloedbaden in Rohingya-dorpen met hulp van boeddhistische bevolking"

Verschillende bloedbaden in Rohingya-dorpen in het westen van Myanmar zijn duidelijk gepland door het Myanmarese leger, met de hulp van de boeddhistische bevolking. Dat schrijft de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een nieuw rapport over het dorpje Tula Toli. Gisteren nog had de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN Myanmar ervan beschuldigd dat de aanvallen gepland waren, en dat het geweld alles heeft van een genocide.

13 reacties

  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Misschien eens beginnen met de aanleiding van deze verjaging van illegale moslims te vermelden ipv weer van daders slachtoffers te maken? Je oogst wat je hebt gezaaid in dit geval: jarenlange wreedheden en moorden door rohingya doodgezwegen,nu er reactie komt van moegetergde boeddhisten na uitmoorden ve politiepost,kruipen moslims weer in de slachtofferrol en de media doen lustig mee!
  • Dirk Vangossum

    6 jaar geleden
    Jammer dat er zo weinig kennis is over de geschiedenis van de moslims in Myanmar. Inderdaad waren ze vroeger helemaal geen slachtoffers, wel de beulen. Nu is het omgekeerd. Kijk wat er nu in Israël gebeurt.. hetzelfde.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Op een actie volgt een reactie.Sommige gevallen komen in de wereldpers.Waarom?.Wat het moorden in het midden Oosten en vooral in Afrika betreft horen we weinig tenzij het vragen om vluchtelingen te helpen en eten te geven.Wie zijn daar de daders ?Sedert 1400 jaar heeft het kromzwaard nog niet in de schede gezeten...
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Ze moeten die vreedzame boedhisten toch wel echt kwaad gekregen hebben. Wanneer krijgen we de andere zijde van de medaille eens te horen - zoals die van de boedhistische dorpsbewoners?
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Misschien is het eenzijdig omdat de schaal op Rohingya Moslims buiten alle proporties is. Misschien is het eenzijdig omdat het kleinschalige geweld op bhoedisten er pas is gekomen door onderdrukking van Rohingya door bhoedisten. En de aandacht na een aanslag in het westen is mondiaal, de aandacht na een aanslag in moslim landen is nihil.