© Joris Herregods

Dochter bijna vermoord met insuline: “Marian schreeuwt om psychische hulp”

De raadkamer heeft de aanhouding van Marian S., de vrouw die vorige week haar tienjarige dochter probeerde te doden met insuline, met een maand verlengd. Ondertussen vraagt de vrouw om psychisch begeleid te worden.

Theo Derkinderen

Afgelopen donderdag spoot Marian S. (53) een hoge dosis insuline in bij haar dochter – onder het mom dat het vitaminen waren – en deed hetzelfde even later ook bij zichzelf. Het parket bevestigde dat het om een dodelijke dosis ging, maar beide slachtoffers werden op tijd gevonden door de twee zonen van de vrouw. Zowel moeder als dochter konden door de artsen worden gered.

“Marian beseft wat ze heeft aangericht en wil nu vooral geholpen worden. Ze schreeuwt als het waren om psychische hulp”, reageert haar advocaat Karel Loncke.

Details over hetgeen zich donderdag in de woning aan de Kremerslei in Duffel allemaal afspeelde wil de raadsman niet kwijt omdat het om een heel gevoelige materie gaat. Wel bevestigde hij dat zijn cliënte al langere tijd met zelfmoordgedachten rondliep. Iets wat ook in de omgeving van de vrouw te horen was. Ook al zag niemand het drama van donderdag aankomen.

“Ze heeft de voorbije dagen al heel veel nagedacht en beseft nu ook dat het niet makkelijk zal zijn om haar dochtertje snel terug te zien. Ze weet ook dat haar wellicht nog een proces wacht, maar toch hoopt ze nog uit die donkere tunnel te geraken. Mits de nodige hulp en geestelijke verzorging.”

De raadkamer beslist om Marian nog minstens een maand langer aan te houden. Onmiddellijk na haar verschijning voor de raadkamer werd ze door de speurders overigens opnieuw grondig ondervraagd over de feiten van afgelopen donderdag.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER