Ontspoorde trein reed 130 km/uur waar hij 50 mocht

De trein die maandag ontspoorde even buiten Washington reed bijna 130 km/uur (80 mijl per uur), op een plaats waar een maximumsnelheid van bijna 50 km/uur (30 mijl per uur) geldt. Dat hebben onderzoekers van de federale transportautoriteit maandagavond laat, plaatselijke tijd, bevestigd.

Bij het ongeluk kwamen drie mensen om. “Het is veel te vroeg om te zeggen waarom die trein zo snel reed”, aldus Bella Dinh-Zarr van de transportautoriteit.

De trein, die op weg was van Seattle naar Portland, had 80 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord. Eerder had een woordvoerder van de politie van Washington laten weten dat 72 mensen overgebracht waren naar ziekenhuizen, na de crash omstreeks 7.30 uur. Tien gewonden zijn er nog altijd erg aan toe.

Bij het ongeval waren ook vijf auto’s en een paar vrachtwagens betrokken, maar op de weg vielen geen gewonden.

“Er is een diepgaand onderzoek aan de gang om na te gaan wat gebeurd is”, liet Amtrak eerder al in een verklaring weten. “Voorlopig gaan we niet speculeren over de oorzaak, en we vragen aan anderen om evenmin te speculeren.” Eerder zei een bron bij Amtrak dat de trein een bepaalde technologie, die moet vermijden dat treinen aan hoge snelheid ontsporen, niet gebruikte.

Het stuk spoor waarop de trein ontspoorde was nog maar recent geopend. Lokale politici hadden bezorgdheid geuit over het nieuwe spoor, omdat het gevaarlijk is dat hogesnelheidstreinen zo dicht bij een snelweg rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen