In november 2015 stierf Merel De Prins in een ongeval. De dader pleegde vluchtmisdrijf; hij had geen rijbewijs en had talloze keren rijverbod gekregen.
Volledig scherm
In november 2015 stierf Merel De Prins in een ongeval. De dader pleegde vluchtmisdrijf; hij had geen rijbewijs en had talloze keren rijverbod gekregen. © BELGA

Wie auto uitleent aan dronken bestuurder kan die straks verliezen

Wie zijn auto uitleent aan een dronken bestuurder, kan die auto straks voorgoed kwijtspelen. De meerderheid werkt aan een wetsvoorstel waardoor politierechters de auto verbeurd kunnen verklaren. Dat schrijft De Morgen.

23 reacties

  • dirk rombaut

    6 jaar geleden
    dat ie en probleem, normaal is ieder verantwoordelijk voor hun daden. Al een persoon een auto leent van een bedrijf en hij wordt dronken gesnapt wat dan? mijn idee, auto in beslag nemen en terug leveren aan de eigenaar. de bestuurder levenslang rijverbod! Immers hij heeft geen benul van wat hij doet!
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    En wat met verzekeringen ? vragen zij of je een rijbewijs hebt ! en wat met de autocontrole zij vragen alle autopapieren maar een rijbewijs ? dus hoe lang kan je nu het systeem ontlopen en waarom is alles nog apart waarom paspoort en rijbewijs niet in één met kleurenonderscheid met rijbewijs en zonder en duidelijk vermeld dat kan tegenwoordig toch allemaal geen probleem meer zijn " vereenvoudiging "
  • Casami Ab

    6 jaar geleden
    Ik dacht net hetzelfde armand mudah
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    voorstel als er een wagen van een politieker ja zelfs de dienstwagen met chauffeur te snel rijd of een andere zware overtreding maakt mag de politieker 1 maand lang geen dienstvoertuig meer gebruiken en ook geen chaufeur , zelf rijden 1 maand lang met eigen wagen en zonder onkosten te mogen inbrengen
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Weeral een maat voor niks want de meeste daders zijn onvermogend en voor de uitlener , hoe ga je bewijzen dat hij / zij wisten van de toestand van de dader ?? STOP nu eens met het Pamperen van Daders en Leg mensen hun verantwoordelijkheid eens ECHT op !