EPA
Volledig scherm
© EPA

Moeder eerste slachtoffer aanslag kerstmarkt: "Merkel heeft het bloed van mijn zoon aan haar handen"

De moeder van Lukasz Urban, het eerste slachtoffer van de dader die vorig jaar op een kerstmarkt in Berlijn twaalf mensen doodde, verwijt Duits bondskanselier Angela Merkel "het bloed van mijn zoon aan haar handen" te hebben. Justitieminister Heiko Maas geeft vandaag, een jaar na de aanslag, ook zelf toe dat de autoriteiten "onvoldoende voorbereid" waren.

39 reacties

  • Fons Dewaele

    6 jaar geleden
    Het is een schande hoe de Duitse regering (lees Merkel) met haar eigen Volk omgaat. Na één jaar werden gisteren Familie van de slachtoffers ontvangen. Één jaar na de feiten, spreekt ze pas rechtstreeks met slachtoffers en familieleden van de slachtoffers. Maar toch blijft ze haar "open deur" politiek verdedigen. Gewoon schandalig, Europa volledig ontwricht door één bepaalde persoon.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    En niet alleen het bloed van de slachtoffers van de kerstmarkt in Berlijn!
  • Hans Molenbeek

    6 jaar geleden
    Tssss... Wat kan zij daar nu aan doen. Iedereen kan een aanslag plegen als hij dat wilt
  • Liliane kevelaerts

    6 jaar geleden
    Heb dit ook al lang gezegd, en niet alleen Merkel hoor, al diegenen die ze hebben binnen gelaten en Patrick vincke, zo denk ik er ook over.
  • Vanessa Harvent

    6 jaar geleden
    Zij heeft de deuren open gezet en de eu zegt dan dat er nog miljoenen komen. Ons leven zoals we het kennen is gedaan door merkel maar zij ligt er niet wakker van want ze word dik betaald.