Zoon die moeder neerstak riskeert drie jaar cel

© blg

Een twintiger riskeert in de Leuvense rechtbank drie jaar cel op verdenking van poging doodslag op zijn moeder. De relatie tussen de twee was al jaren slecht.

atb

Begin juli dit jaar sloegen de stoppen bij de 25-jarige Sam A. uit Scherpenheuvel helemaal door. Na een avondje stappen trok hij onder invloed van drank en speed naar de woning van zijn moeder aan de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel. Door familiale gebeurtenissen uit het verleden is de relatie met haar al niet te best. Hij zou koste wat het kost binnen geraken wat na veel gebonk ook lukte. Daarop ontstond er een hevige ruzie met zijn 52-jarige mama. “Op een bepaald moment greep de beklaagde een stoel en sloeg daarmee op het hoofd van het slachtoffer”, zegt de procureur. “Vervolgens greep hij naar een mes en stak haar daarmee in de linkerzijde, ter hoogte van de romp. Volgens zijn moeder zou hij geroepen hebben dat hij haar ging kapotmaken.”

De zus van Sam die in het huis aan het slapen was, trof de vijftiger aan en verwittigde de hulpdiensten. Volgens een anonieme getuige zou Sam A. na de feiten tegen passanten opgeschept hebben dat hij zijn moeder had neergeslagen en had gestoken met een mes. Voor deze feiten hangt hem nu drie jaar cel boven het hoofd. Mogelijk is de straf deels met uitstel op voorwaarde dat hij van de drugs en de drank afblijft, in therapie gaat en werk zoekt. Volgens de advocaat van Sam A. liep de vrouw geen steekwonden, maar snijwonden op en wilde haar zoon haar niet doden.

“Ik vraag een herkwalificatie naar opzettelijke slagen en verwondingen”, zegt de raadsman die een straf met probatie-uitstel vroeg voor het gedeelte dat de voorlopige hechtenis overschrijdt. “Ik hoop dat ze me nog een kans geven”, aldus Sam A. die zijn ma een herstelbemiddeling heeft aangeboden. Vonnis op 4 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen