Drank met een alcoholgehalte van 5,5% in de staatswinkels die vooralsnog het alleenrecht hebben drank te verkopen.
Volledig scherm
Drank met een alcoholgehalte van 5,5% in de staatswinkels die vooralsnog het alleenrecht hebben drank te verkopen. © REUTERS

Fins parlementslid moet debat over alcoholisme verlaten om medewerker met alcoholvergiftiging bij te staan

Een Finse parlementslid zat middenin een parlementair debat rond alcoholisme toen ze werd weggeroepen. Zij werd gevraagd om één van haar politieke medewerkers te gaan bijstaan die tijdens de kerstfeestjes in het parlementsgebouw een alcoholvergiftiging had opgelopen. Het incident zorgde prompt voor een publiek debat over de moeilijke relatie die de Finnen met alcohol hebben.

2 reacties

  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Enkel voor rijke Finnen die het kunnen betalen. Beperkingen zorgen altijd voor uitspattingen als de kans zich dan toch eens voordoet om sich te laten gaan met gevolgen zoals binch drinking. De bevolking op een verstandige manier met alcohol leren omgaan is een veel betere oplossing.
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    Heb beroepshalve met Finnen en Finland te maken gehad. Zeer leuk, geheimzinnig en internationaal georiënteerd volkje. Helaas is het drankmisbruik daar zeer hoog, ik wijt dat aan de lange sombere winter (vanaf september) en de veel te korte zomer.