BELGA
Volledig scherm
© BELGA

VUB-prof weerlegt valse bekentenissen: "Ik ben een wetenschapper, niets anders dan dat, en al zeker geen geheim agent"

De terdoodveroordeelde Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali weerlegt in een wederwoord via collega Dr. Gerlant Van Berlaer al de beschuldigingen die hem opgelegd worden in een video die de Iraanse staatszender heeft uitgezonden. Die bekentenissen legde hij af na drie maanden psychologisch en fysiek gefolterd te zijn. "Bovendien werd alle correcte bredere uitleg die hij gaf bij zijn relaas consequent weggeknipt", zegt Van Berlaer.

5 reacties

  • jan de reus

    6 jaar geleden
    Ik begrijp toch niet dat je bekentenissen kan afleggen,ook al is de druk nog zo groot!
  • L D

    6 jaar geleden
    Zal ie zeker zeggen. Wat anders? Een Iraniër wordt in Iran beschuldigd van spionage tegen Iran. Waarom bemoeien wij ons daar mee? Wat zouden we zeggen mochten de Iraniërs zich mengen in onze rechtsgang?
  • Guy Boodts

    6 jaar geleden
    Steek uw energie in nuttige zaken. Voor hem is het game over. Niks kan dit ongedaan maken. De rechtbank heeft een uitspraak gedaan. Hij heeft geen beroep aangetekend en dus akkoord gegaan met zijn vonnis. De straf kan nu definitief worden uitgevoerd.
  • Johnny De Sutter

    6 jaar geleden
    Alsof die protesten wat uithalen. Verdoe jullie tijd toch niet.
  • Gerard Baron

    6 jaar geleden
    Is die soap nu bijna gedaan ? De één zegt dit, de ander dat, wat is nu de waarheid ? Geloof hier allemaal geen snars van.