Doodsbedreigingen voor privédetective die verdwijning Elke Wevers onderzoekt

© ppn

“Hebt gij nog goesting in uw leven? Stop dan met het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers. Een dringend advies”, zo staat te lezen in een anonieme brief die privédetective Ben Zuidema enkele dagen geleden kreeg. De Nederlander is aangezocht om de verdwijning van Elke Wevers te onderzoeken. Er loopt nu een onderzoek naar de bedreigingen.

tg

Het mysterie rond de verdwijningszaak van Elke Wevers uit Neeroeteren wordt er na zeven jaar nog wat groter op. Het detectivebureau van Ben Zuidema ontving zaterdag een handgeschreven brief waarin de speurder wordt aangeraden te stoppen met zoeken naar Elke Wevers. “Hebt gij nog goesting in uw leven? Stop dan met het onderzoek naar de verdwijning van Elke Wevers”, klinkt het op HLN.be.

De brief is overgemaakt aan de Nederlandse politie die vermoedt dat de brief uit België komt. Of de schrijver heeft bewust Vlaamse uitdrukkingen gebruikt. Dat hier een grappenmaker aan het werk was, wordt ook niet helemaal uitgesloten.

© Tom Palmaers

Zuidema laat zich niet uit zijn lood slaan. Hij blijft zoeken naar de waarheid.

Dit voorjaar kondigde hij nog aan dat Elke Wevers werd vermoord en begraven ligt bij een kasteel in de buurt van de Franse hoofdstad Parijs. Voor hem blijft de ex- buurman van Elke de hoofdverdachte.

Elke Wevers verdween op 9 december 2010, toen ze naar haar werk vertrok. Ze zou normaal gezien opgepikt worden door een collega, maar die kreeg een sms dat Elke zich niet goed voelde en terug naar huis zou keren. Sindsdien ontbreekt van de vrouw elk spoor.

De ouders van Elke, die zeven jaar geleden verdween in Neeroeteren, hebben Jef Vermassen als advocaat en loven een beloning van 25.000 euro uit voor de gouden tip.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen