Het Congresgebouw in Washington DC.
Volledig scherm
Het Congresgebouw in Washington DC. © AFP

Amerikaans Congres keurt vanavond langverwachte belastinghervorming goed

Zowel het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als de Senaat zullen vanavond de langverwachte belastinghervorming goedkeuren, zodat president Donald Trump de nieuwe wet nog voor Kerstmis kan ondertekenen. De hervorming is omstreden, critici verwijten de regering-Trump enkel de belangen van bedrijven en rijken voor ogen te houden.

4 reacties

  • Geert Van de Moortele

    6 jaar geleden
    Een overwinning voor de liberale speculatie economie.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Schulden worden gesocialiseerd, winsten geprivatiseerd. Dit gaat de beurzen omhoog stuwen, maar een faillissement van de VS komt dichterbij. Als grote spelers als China hun schuldpapier dumpen.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    En Trump heeft aan zijn entourage al laten weten dat hij, als dit wordt goedgekeurd, een "triomftocht" wil om zijn "overwinning" kracht bij te zetten, zijnde een plechtige en gefilmde officiële ondertekening in de East Room..... Wel jammer dat het voornamelijk nét de Trump-kiezers zullen zijn die hierdoor getroffen worden, maar ja: eigen schuld, dikke bult!
  • Paul Moyaert

    6 jaar geleden
    De helft van de Amerikanen, en dan vooral de lagere middenklasse en armen, zullen echter net meer belastingen gaan betalen. = fake news