Voortvluchtige verdachte van dodelijke steekpartij op Mikey (19) is in Amsterdam opgepakt

In de zaak van de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, waarbij Mikey (19) om het leven kwam, is Steven V.G. (24) opgepakt in Amsterdam. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte verdween eind november spoorloos, hoewel hij met een enkelband onder elektronisch toezicht stond.

evdg

De raadkamer had de Leuvenaar en zijn voortvluchtige kompaan Suleyman B., van Tsjetsjeense origine, naar de correctionele rechtbank verwezen voor doodslag.

Zes messteken

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur kreeg Mikey Peeters (19) het in het centrum van Brugge aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Eén dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. zou de fatale steken toegebracht hebben, maar de jongeman van Tsjetsjeense origine is nog steeds voortvluchtig. Beide verdachten moeten zich binnenkort voor doodslag verantwoorden voor de Brugse correctionele rechtbank.

Jean-Marie de Meester, de advocaat van V.G. noemde de verdwijning van zijn cliënt ‘erg vervelend’. “Niet alleen omdat we zelf op dat elektronisch toezicht hadden aangestuurd, maar ook omdat wij tijdens het nakende strafproces de vrijspraak zullen vragen. Ik heb er geen enkel vermoeden van waar hij uithangt.”

Elektronisch toezicht

In de loop van het onderzoek werd Steven V.G. in totaal al vier keer onder voorwaarden vrijgelaten. Telkens werd hij weer aangehouden na een schending van zijn voorwaarden. Zo werd V.G. eind augustus betrapt op een terras in Leuven.

Sinds eind oktober mocht V.G. de gevangenis toch verlaten onder elektronisch toezicht. “Een drietal weken geleden viel het signaal van zijn enkelband al eens voor vijftien minuten weg”, klonk het nog bij de Meester. “Dat was toen een slordigheid. Hij ging iets te ver de tuin in om een sigaret te roken. Maar sinds eind november is het signaal volledig verbroken.”

LEES MEER (+). Ouders zijn woedend: na de moord op hun zoon vluchtte de ene dader naar Tsjetsjenië, nu is ook de andere spoorloos

Van moord naar doodslag

Maandag werd hij door de Nederlandse politie opgepakt in Amsterdam. Het gerecht zal vragen om hem snel aan ons land over te leveren. Beide verdachten moesten zich immers binnenkort voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor doodslag. Het proces zou in principe binnen enkele weken ingeleid worden voor de 14de kamer van de Brugse correctionele rechtbank. Het is niet duidelijk of die timing nog haalbaar is. In ieder geval zal het gerecht vragen om V.G. snel aan ons land over te leveren. Suleyman B. zal wellicht bij verstek berecht worden, want zijn advocaat Johan Platteau treedt niet meer op in het dossier.

Hoewel Suleyman B. en Steven V.G. sinds de start van het onderzoek verdacht werden van moord, besliste het parket echter om de verwijzing te vragen voor doodslag, zonder voorbedachten rade dus. Op het eigenlijke proces kan die kwalificatie uiteraard nog aangepast worden.

De familie van Mikey Peeters zal op het proces onder andere bijgestaan worden door Jef Vermassen, Nadia Lorenzetti en Frederiek Wauters. De belangen van zijn beste vriendin, die getuige was van de feiten, worden verdedigd door Franky Baert.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen